Wat is medische huidverbetering?

De huid is ons grootste orgaan en veel meer dan enkel een mooi omhulsel van het lichaam. De huid vormt onze begrenzing met de buitenwereld en beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De conditie van de huid levert veelal belangrijke informatie op over het functioneren van het lichaam als geheel. Huidproblemen staan onder invloed van zowel interne als externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan slechte voeding (intern) en veelvuldige blootstelling aan de zon (extern). Door deze schadelijke invloeden zal de huid in de loop der jaren beschadigen wat leidt tot een droge, slappe en gerimpelde huid met pigmentvlekken. DoctorfaceCare werkt met de huidverbeteringssystemen van Dermaceutic. Het merk Dermaceutic is ontwikkeld in een Frans laboratorium en is één van de eerste bedrijven die ingrediënten ging gebruiken met hoge percentages gestabiliseerd vitamine C, glycolzuur en hyaluronzuur. De cosmeceuticals worden met name ingezet bij medisch esthetische anti-ageing, pigmentproblemen, structuurverbetering, huidverstrakking en verschillende soorten acne problemen. Dermaceutic is bekend in meer dan 30.000 esthetische klinieken wereldwijd. Cosmeceuticals zijn geen gewone huidverzorgingsproducten. Zij ondersteunen een specifiek doel, bevatten een effectief percentage actieve ingrediënten of worden gebruikt als voor- en nabehandelingsprogramma bij cosmetische ingrepen (laser, medische peelings, inspuitingen).

Wat houdt de behandeling met medische huidverbetering in?

1. Reinigen: Een grondige reiniging van de huid draagt bij aan het verbeteren van de huidstructuur, eliminatie van dofheid en onzuiverheden en zorgt er bovendien voor dat de volgende stappen beter kunnen binnendringen in de huid.
2. Activeren: Bij de tweede stap kunnen diverse producten worden ingezet om de bovenste laag dode huidcellen en talg te verwijderen. Hierdoor kunnen de actieve en stimulerende ingrediënten uit de vervolgstappen dieper doordringen.
3. Stimuleren: Deze producten kunnen na het reinigen en activeren van de huid worden aangebracht om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de huidtextuur te verbeteren door het stimuleren van de eigen collageen- en elastineproductie.
4. Kalmeren en voeden: Na het inbrengen van de krachtige ingrediënten kunnen producten worden aangebracht met voedende en kalmerende ingrediënten om eventuele irritatie en roodheid van de huid te verminderen.
5. Beschermen: Het is natuurlijk essentieel om de huid goed te beschermen tegen verdere of hernieuwde beschadiging. De belangrijkste externe factor voor huidveroudering is de zon. Het dagelijks gebruik van een UVA/UVB bescherming wordt dan ook sterk aanbevolen.
Deze 5 stappen moeten dagelijks worden uitgevoerd.

Waarvoor wordt medische huidverbetering toegepast?

Fijne lijntjes en rimpels

Doffe huid

Slappe huid

Hyperpigmentatie

Tarieven huidverbetering

De kosten van het huidverbeteringssysteem zijn sterk afhankelijk van het huidprobleem en het resultaat wat we willen bereiken. Uw behandelend arts zal tijdens het adviesgesprek de kosten met u bespreken.

  • Kom langs voor een gratis adviesgesprek

    Wij helpen u graag met een behandelplan.