Verwijderen huidafwijking

Op de huid van het gezicht en de hals kunnen allerlei ontsierende huidafwijkingen voorkomen. Door middel van een chirurgische ingreep kunnen deze worden verwijderd.

Voorbereiding op de operatie

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (bv Coumarine, Marcoumar, Sintrom, Ascal) moeten deze medicijnen 3 -10 dagen voor de operatie worden gestaakt. U krijgt hiervoor instructies van uw behandelend arts. Op de dag van de operatie dient u geen make-up te dragen en geen crème te gebruiken. Omdat nicotine de bloedvaten vernauwt, kunnen problemen ontstaan met de wondgenezing. Het is daarom raadzaam ten minste 6 weken voor de operatie te stoppen met roken. U hoeft niet nuchter te zijn voor de operatie.

Behandeling

De ingreep duurt ongeveer 20 – 40 minuten.  De plaatselijke verdoving wordt onder de huid ingespoten, dit is hooguit een beetje gevoelig. Hierna wordt de afwijking chirurgisch verwijderd en de huid gesloten met oplosbare of niet-oplosbare hechtingen. Bij enige verdenking op kwaadaardigheid wordt het weefsel opgestuurd naar een laboratorium en onderzocht door een patholoog anatoom.

Nazorg

Niet-oplosbare hechtingen worden na 5 tot 7 dagen verwijderd. Het duurt tot een jaar om het nieuwe litteken volledig uit te laten “rijpen”. Pas dan kan het uiteindelijke resultaat worden beoordeeld.

Duur resultaat

Op de huid van het gezicht en de hals kunnen allerlei ontsierende huidafwijkingen voorkomen. Door middel van een chirurgische ingreep kunnen deze worden verwijderd.

Risico’ s en complicaties

Zoals bij iedere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wond kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Na het verwijderen van een oppervlakkige huidafwijking komt dit echter zelden voor.  Neem in geval van twijfel altijd contact met ons op.

Prijs

Vanaf € 250

  • Een adviesgesprek is gratis

    Wij helpen u graag met een behandelplan.