Oorlelcorrectie

Oorlellen kunnen gaan uitrekken, inscheuren of zelfs doorscheuren. Middels een oorlelcorrectie is dit te herstellen.

Voorbereiding op de operatie

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (bv Coumarine, Marcoumar, Sintrom, Ascal) moeten deze medicijnen 3 -10 dagen voor de operatie worden gestaakt. U krijgt hiervoor instructies van uw behandelend arts. Op de dag van de operatie dient u geen make-up te dragen en geen crème te gebruiken. Omdat nicotine de bloedvaten vernauwt, kunnen problemen ontstaan met de wondgenezing. Het is daarom raadzaam ten minste 6 weken voor de operatie te stoppen met roken. U hoeft niet nuchter te zijn voor de operatie.

Behandeling

Correctie van een of beide oorlellen gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 20 tot 30 minuten per kant. De vorm van de oorlel wordt zo goed mogelijk hersteld. U mag direct na de behandeling naar huis. Tegen de pijn kunt u Paracetamol gebruiken, maximaal 4 x 1000 mgr per dag.

Na de behandeling

De hechtingen worden na ongeveer 1 week verwijderd. Het is verstandig de eerste drie maanden na de operatie geen oorbellen te dragen.

Duur resultaat

In principe blijvend.

Risico’ s en complicaties

Zoals bij iedere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wond kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Neem in geval van twijfel altijd contact met ons op.

Prijs

1 oorlel € 400

2 oorlellen € 750

  • Een adviesgesprek is gratis

    Wij helpen u graag met een behandelplan.