Ooglidcorrectie

Veel mensen ontwikkelen met het ouder worden een huidoverschot van de bovenoogleden. Dit is het gevolg van het slapper worden van de huid en gaat vaak samen met het uitpuilen van vet, dat zich in de oogkas bevindt. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als een zwaar en moe gevoel, hoofdpijn, gezichtsbeperking, er vermoeid uitzien en problemen met het opmaken van de ogen. Dit alles kan gecorrigeerd worden door een ooglidcorrectie ook wel blepharoplastiek genoemd.

Voorbereiding op de operatie

Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (bv Coumarine, Marcoumar, Sintrom, Ascal) moeten deze medicijnen 3 -10 dagen voor de operatie worden gestaakt. U krijgt hiervoor instructies van uw behandelend arts. Op de dag van de operatie dient u geen make-up te dragen en geen crème te gebruiken. Omdat nicotine de bloedvaten vernauwt, kunnen problemen ontstaan met de wondgenezing. Het is daarom raadzaam ten minste 6 weken voor de operatie te stoppen met roken. U hoeft niet nuchter te zijn voor de operatie.

Behandeling

De operatie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en vindt plaats onder lokale verdoving. Allereerst wordt nauwkeurig bepaald hoeveel huid er verwijderd moet worden. Met een scalpel en prepareerschaartje worden huid en eventueel vet verwijderd. Met een dunne hechtdraad wordt er vervolgens onderhuids gesloten waarna kleine pleisters worden aangebracht. Het litteken valt in de natuurlijke plooi van het ooglid. Binnen een uur na de ingreep mag u al weer naar huis. Zorg wel voor begeleiding en neem geen deel aan het verkeer als chauffeur.

Na de operatie

Om zwelling tegen te gaan is het van belang de ogen goed te koelen. U legt met tussenpozen van 20 minuten een coldpack, in een washandje, op de ogen gedurende de eerste twee dagen. Het is mogelijk dat de ogen zich na de operatie niet geheel sluiten maar dit hersteld zich vanzelf. Tegen de pijn kunt u het beste paracetamol gebruiken. Maximaal 4 x per dag 1000 mgr. Na 7 dagen worden de pleistertjes en de hechtingen verwijderd en na twee weken kunt u littekencreme gaan aanbrengen.

Duur resultaat

Gewoonlijk 5 tot maximaal 10 jaar.

Risico’ s en complicaties

Zoals bij iedere operatie kunnen zich complicaties voordoen. Een wond kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Neem in geval van twijfel altijd contact met ons op.

Prijs

Bovenooglidcorrectie  € 800

  • Een adviesgesprek is gratis

    Wij helpen u graag met een behandelplan.