Wat is Botox®?

Botox®, oftewel botuline toxine, is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. De naam Botox® is een geregistreerde merknaam van het bedrijf Allergan Inc, de grootste producent ter wereld.

Botox® remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier en wordt gebruikt voor het vervagen van dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek sterk is, zoals bij de frons, het voorhoofd en rondom de ogen. Doordat de spiertjes niet meer of minder goed kunnen samentrekken, trekt de huid glad bij fijne lijntjes en vervagen diepe rimpels. Met Botox® kun je bovendien de vorming van (meer) rimpels voorkomen.

Al sinds de jaren 90 wordt Botox® toegepast voor cosmetische doeleinden. De oorsprong van Botox® ligt echter bij de specialismen neurologie en oogheelkunde, waar het gebruikt wordt om spastische spieren te laten verslappen. Een Botox® behandeling is veilig. Het middel heeft alleen een tijdelijk effect op de behandelde spier en geen invloed op de rest van het lichaam. Bovendien zal de behandelde spier zich na enkele maanden volledig herstellen.

Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden met Botox® of een persoonlijk advies wenst, maak dan direct een afspraak.

Waarvoor wordt Botox toegepast?

Fronsrimpels
Fronslijnen ontstaan door spieractiviteit tussen de wenkbrauwen. Deze rimpels kunnen voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking zorgen. Door een Botox® behandeling vervagen deze vervelende lijnen en ontspant het gebied tussen de wenkbrauwen.

Putjes in de kin
Door overmatige spieractiviteit van de kin kan een sinaasappelhuid ontstaan met allemaal kleine putjes in de kin. Door een Botox® behandeling wordt uw kin weer mooi glad.

Lijntjes op de neus
Deze lijntjes, ook wel ‘bunny lines’ genoemd, ontstaan bij sommige mensen aan weerszijden van de neus bij het lachen. Als deze lijntjes u storen, is dat goed te behandelen met Botox®.

Overmatig transpireren
Botox® brengt de zweetklieren tot rust waardoor de zweetproductie onder de oksels, handen of voeten met ongeveer 95% zal afnemen. Compensatoir zweten op een andere plek komt zelden voor.

Voorhoofdrimpels
Horizontale voorhoofdsrimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Botox® kan overmatige spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en haargrens verminderen.

Kraaienpootjes
Kraaienpootjes zijn de lijntjes naast de ogen, oftewel de lachrimpels. Botox® kan deze lijntjes corrigeren en verzachten waardoor u een open, frisse blik krijgt.

Migraine & hoofdpijnklachten
Bij ongeveer 70% van de mensen met migraine en spanningshoofdpijn leidt een Botox®-behandeling tot een duidelijke afname van de hoofdpijnklachten.

Knarsetanden
Botox® vermindert of stopt de klachten van tandenknarsen door de spierspanning in de kauwspieren te verlagen. Bovendien kunnen ongewenst scherpe kaakcontouren door deze behandeling worden verzacht.

Wat houdt de behandeling in?

Bij een Botox® behandeling wordt gebruik gemaakt van zeer dunne naaldjes. De behandeling neemt slechts enkele minuten in beslag en wordt over het algemeen als niet pijnlijk ervaren.Het effect van Botox® begint 1 tot 2 dagen na de behandeling zichtbaar te worden. Het maximale resultaat wordt bereikt na 2 weken en het effect houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. De exacte werkingsduur van Botox® verschilt per persoon, maar na enkele maanden zal de spieractiviteit zich altijd weer volledig herstellen. Botox® blijft bij regelmatige behandelingen veelal steeds langer effectief doordat u de bewegingen die de rimpels veroorzaken als het ware afleert. Het effect is echter nooit permanent.

Direct na de inspuiting kan er lokaal wat roodheid en zwelling ontstaan, dit trekt in de meeste gevallen binnen 20 minuten weg. In enkele gevallen is een kleine bloeduitstorting zichtbaar. Deze bijwerking trekt eveneens binnen enkele dagen weg en mag u zo nodig met een beetje make-up camoufleren.

Tarieven

Fronsrimpels
€ 175
Voorhoofdrimpels
€ 175
Kraaienpootjes
€ 175
Fronsrimpels en voorhoofdrimpels
€ 300
Voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes
€ 400
Antitranspiratiebehandeling oksels
€ 495
Abonnement van 3 behandelingen per jaar 15% korting. Deze korting wordt achteraf verrekend.

Veelgestelde vragen

  Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

  Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de Botox® behandeling niet bukt of plat gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn. Verder mag u de eerste 24 uur niet sporten, in de zon liggen, een sauna bezoeken of het behandelde gebied masseren, peelen of scrubben.

  Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

  Wanneer u medicijnen gebruikt, moet u dit van tevoren aangeven tijdens de intake. Het gebruik van bepaalde medicijnen, bijvoorbeeld een antibiotica kuur, kan een belangrijke reden zijn om de Botox® behandeling uit te stellen. Dit geldt overigens ook indien u zwanger bent of borstvoeding geeft.

  Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

  U kunt na een Botox® behandeling direct weer aan het werk. U kunt de behandeling bij wijze van spreken tijdens uw lunch ondergaan.

  Mag ik alcohol drinken?

  Er is geen reden om van het drinken van alcohol af te zien na een Botox® behandeling.

  Is de behandeling pijnlijk?

  Botox® injecties worden door de meeste mensen als niet pijnlijk ervaren. De behandeling is niet prettig, maar het beste te vergelijken met enkele speldenprikjes in het gezicht. Direct na de inspuiting trekt het prikkelende gevoel weer weg.

  Krijg ik littekens na de behandeling?

  Nee, er ontstaan geen littekens na een inspuiting met Botox®.

  Wordt deze behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  Behandelingen met Botox® tegen rimpels of bij hoofdpijnklachten  worden in principe niet vergoed door zorgverzekeraars. Behandelingen bij overmatig transpireren worden in sommige gevallen wel vergoed door uw zorgverzekering.

 • Kom langs voor een gratis adviesgesprek

  Wij helpen u graag met een behandelplan.